#letsplaytogether

Noustaan kriisistä yhdessä soittamalla - sinä, minä ja koko maailma

Kun soitat yhdessä muiden kanssa, et voi olla hymyilemättä, nauramatta ja hulluttelematta. Ehkä purat soittoon huolet ja murheetkin, ja ne leijalevat sävelten mukana hitusen kauemmas. Se on se taika, jolla voitamme vaikeudet - oletko mukana?

Yhteissoittokantele

Maailmassa on vai kourallinen soittimia, jotka on suunniteltu varta vasten yhdessä soittamiseen. Pohjois-Karjalassa on syntynyt niistä yksi!

Rääkkyläläinen Koistinen Kantele on tuonut maailmaan ensimmäiset useamman soittajan kanteleet. 5- tai 8 -kieliset kanteleet soivat letkeässä bluesvireessä – kutsuen saman instrumentin ääreen jammailemaan yhtä lailla aloittelevat kantelekokeilijat, ammattimuusikot kuin äidit ja isät lapsineen.

Samalla pentatoniseen eli viisisäveliseen asteikkoon pohjaavat bluesin sävyt todella yhdistävät koko maailman, sillä niitä kuullaan muun muassa kelttiläisessä, unkarilaisessa ja kreikkalaisessa kansanmusiikissa, saamelaisten joiuissa, afroamerikkalaisissa rytmeissä ja itäaasialaisessa musiikissa.

Alunperin suomalaisen kansallissoittimen yhdessä soitettava muoto syntyi – ehkäpä yllättäenkin – Nevadan autiomaassa. Burning Man -kulttuurifestivaalille rakennettin kuusimetrinen hauenpääinstallaatio, jonka sydämenä oli useammasta 5- ja 8- kielisestä kanteleesta koostuva, neljän hengen soitettava yhteiskantele. Festivaalikävijät lumoutuivat tästä maagisesta soittimesta, jonka sointi pohjaa euraasialaiseen, monituhatvuotiseen kanteleen sukulaissoittimien perinteeseen. Se tuo ihmiset alkukantaisen voiman, “musiikillisen leirinuotion” ääreen, sillä yhteissoittimen jaettu värähtely on jotain, joka koskettaa syvältä ja jättää jälkensä.

Haluamme antaa näiden kanteleiden ruokkia yhteissoiton iloa ja kannustaa löytämään yhteisimprovisaation ja yhteisluovuuden ilo ja voima. Sitä juuri nyt kipeästi kaipaamme.

Haluatko tietää enemmän yhteissoittokanteleista?

Ota yhteyttä

Hannu Koistinen

050 367 7500

koistinenkantele@me.com

Jaa sivu sosiaalisessa mediassa

Verkkosivu: Tovari